Έλληνας τεχνικός μηχανών θαλάσσης αντιμέτωπος με τον τυφώνα Ίρμα

Ο Πέτρος Νάσος από την Καβάλα, που ζει και εργάζεται στην Φλόριντα, ετοιμάζεται για το καταστροφικό χτύπημα του πιο ισχυρού τυφώνα της τελευταίας δεκατίας. Ο Ίρμα, κινείται στον Ατλαντικό, και το σαρωτικό του πέρασμα από την Καραϊβική προκάλεσε το θάνατο 10 ατόμων, εξαφανίζοντας 2 νησιά. Πολλά κτίρια καταστράφηκαν ενώ σε άλλα «ξηλώθηκαν» οι σκεπές. Οι δρόμοι γέμισαν συντρίμμια και αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό, ενώ στα λιμάνια καταστράφηκαν σκάφη. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που απειλούνται.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ζήτησε άμεση εκκένωση των παράκτιων περιοχών. Οι τοπικές αρχές στη Φλόριντα έχουν δώσει εντολή για ακύρωση πτήσεων και έχουν καλέσει τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα, με ουρές να σχηματίζονται έξω από σούπερ-μάρκετ και πρατήρια καυσίμων θυμίζοντας εμπόλεμες περιόδους…

Μιλώντας με τον Πέτρο μέσω social media, μας ανέφερε ότι θα περάσει σύντομα ο τυφώνας από την περιοχή του. Στην επιχείρηση έχουν ήδη βάλει όσα σκάφη γίνεται μέσα και έχουν ασφαλίσει τις πόρτες και γενικά ότι μπορεί να σηκώσει ο αέρας ή η βροχή. «περιμένουμε τον τυφώνα, ο θεός να βάλει το χέρι του» γράφει στο προσωπικό του προφίλ.

Όπως σχετικά μας ανέφερε, για μεγαλύτερη ασφάλεια πιθανόν να βρει καταφύγιο σε ένα σχολείο τις ώρες που πρόκειται να χτυπήσει το ισχυρό αυτό καιρικό φαινόμενο.

Ευχόμαστε ότι καλύτερο.

boatfishing.gr

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *