Ημερίδα Καταδυτικής Ιατρικής και Ασφάλειας του Δύτη στη Σάμο

Αυτόνομη κατάδυση

26/10/2014

Ημερίδα καταδυτική ιατρικής στη ΣάμοΟ Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σάμου και ο Δήμος Σάμου οργανώνουν Ημερίδα Καταδυτικής Ιατρικής και Ασφάλειας του Δύτη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 18:00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους, έχει διάρκεια 3 ώρες και ο κύριος ομιλητής είναι ο κος. Σιδηράς Γεώργιος Ιατρός Π.Ν. Πλωτάρχης Επιμελητής Μονάδας Υπερβαρικής Καταδυτικής Ιατρικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Σύλλογος αυτοδυτών ΣάμουΟι ενότητες που θα καλυφθούν είναι:
1) Αιτιολογία και αντιμετώπιση ατυχημάτων στην αυτόνομη κατάδυση – Σιδηράς Γεώργιος)
2) Πρόληψη καταδυτικών ατυχημάτων – Σιδηράς Γεώργιος)
3) Επιβίωση στο υγρό Στοιχείο – Καλατζής Δημήτριος, Ε.Ο.Δ. Σάμου
4) Παρουσίαση της νέας ειδικότητας «Δύτης Δημόσιας Ασφάλειας» (Public Safety Diver) της PADI, – Αγαμέμνων Αγγελετόπουλος εκπαιδευτής καταδύσεων.

Γεώργιος Γρ. Σιδηράς
Ειδικός Υπερβαρικής Ιατρικής
Μονάδα Καταδυτικής & Υπερβαρικής Ιατρικής, ΝΝΑ

Γεώργιος Γρ. ΣιδηράςΓεννημένος τον Ιανουάριο του 1974, είμαι έγγαμος κι έχω δύο παιδιά. Υπηρετώ στο Πολεμικό Ναυτικό ως Ιατρός από το 1997 κι έχω ειδικευτεί στην Υπερβαρική Ιατρική στην Ελλάδα και στη Σουηδία. Έχω περάσει εκπαίδευση Καταδυτικής Ιατρικής με τις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας, ΗΠΑ και Σουηδίας. Είμαι εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης (αέρα και NITROX) από το 2004, έχω διδάξει σε Σχολεία Καταδυτικής Ιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ιατρικά περιοδικά και συνέδρια. Η εργασία μου είναι κατά βάσει κλινική, έχοντας αντιμετωπίσει περισσότερα από 200 καταδυτικά περιστατικά, ενώ έχω και ερευνητική προϋπηρεσία στην Υπερβαρική Ιατρική. Ως κύριο χόμπυ έχω το τρέξιμο, ενώ προσπαθώ να κάνω τουλάχιστον μία κατάδυση το μήνα.

 

thalassamedia.gr

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *