Η Κοιλάδα βρίσκεται πριν το Κρανίδι (τρία χιλιόμετρα) και είναι το ψαροχώρι της περιοχής με μεγάλο αλιευτικό στόλο, αν λάβουμε υπόψη και το μέγεθος του χωριού (μόλις 1.000 κάτοικοι). Έχει ένα πολύ καλό λιμάνι γεμάτο από καΐκια, βάρκες, τράτες και ανεμότρατες.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το καταπράσινο ιδιόκτητο νησάκι Κορωνίς. Εκεί βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 15μέτρων ένα υδροπλάνο.

Σε αμμώδη βυθό με μέτρια ορατότητα τις περισσότερες φορές λόγω των ρευμάτων,αλλά με θέμα που αποζημιώνει τον υποβρύχιο επισκέπτη.

Σε κατάσταση πολύ καλή και λόγω του μικρού βάθους μας επιτρέπει να το θαυμάσουμε αρκετή ωρα. Χρειαζεται αρκετή προσοχή με την πλευστότητα μας διότι κάθε επαφή με τον λασπώδη βυθό σηκώνει ίζημα, κάνοντας τις συνθήκες ορατότητας ακόμα πιο δύσκολες!

Στην πίσω πελυρά του χωριού βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της επαρχίας, η Λεπίτσα με την ομώνυμη ταβέρνα. Ιδανική πρόταση για μια επίσκεψη σε ένα από τα ναυπηγεία της περιοχής

Στην Κοιλάδα έρχονται από ολόκληρη την Ελλάδα για να φτιάξουν ξύλινα αλιευτικά (και τουριστικά) σκάφη στα δύο μεγάλα ναυπηγεία της, καθώς το χωριό έχει παράδοση σε αυτές τις κατασκευές.

Στον δρόμο της επιστρόφης αξίζει μια στάση στο χωριό Δίδυμα. Το όνομα του χωριού οφείλεται στις δίδυμες κορυφές του Δίδυμου όρους, που υψώνονται πάνω από την εύφορη κοιλάδα όπου βρίσκεται το χωριό.

Ιδιαίτερο στίγμα στο τοπίο δίνουν οι δύο σπηλιές “Δολίνες”, οι οποίες βρίσκονται δίπλα στο χωριό και στους πρόποδες του βουνού. Τα 2 εκκλησάκια μέσα στην μεγάλη τρύπα – η οποία δεν είναι ορατή από το δρόμο και περιστοιχίζεται από πευκοδάσος – είναι του Αγίου Γεωργίου (στην είσοδο δεξιά ) και απέναντι είναι του Αγίου Σωτήρα. Ο Άγιος Σωτήρας γιορτάζει την 06η Αυγούστου κάθε χρόνο. Η είσοδος στην μεγάλη τρύπα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *