Στο Φάρο Αυλίδος για Casting

Το θέμα με αυτόν τον τόπο είναι να προλάβετε το ένα και μοναδικό σημείο που θα σας δώσει το “καλό” ψάρι και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια λωρίδα αμμουδιάς τριάντα μέτρων!! Μπορεί η παραλία του Φάρου να έχει μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο αλλά αυτά τα τριάντα μέτρα κάνουν την διαφορά. Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές ψαρέψαμε σε αυτή τη παραλία και τα ψάρια έβγαιναν ΜΟΝΟ σε αυτόν που είχε κανονίσει να “πιάσει” το μέρος από νωρίς. Αρκετά σας κούρασα, καιρός να σας πω ποιο είναι αυτό το σημείο. Λοιπόν αφού φτάσετε στη παραλία του Φάρου θα κατευθυνθείτε αριστερά στο τέρμα της παραλίας, ακριβώς εκεί που είναι η μάντρα του φάρου. Τα μαγικά τριάντα μέτρα είναι αυτά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την πλευρά της Εύβοιας, στη “μύτη” (εικ 1).

Ο λόγος που κάνει αυτό το σημείο αποδοτικό είναι, αφενός, το απότομο βάθος το οποίο δεν θα το συναντήσεις σε άλλο σημείο της παραλίας, αφετέρου ο καθαρός βυθός που οφείλεται στα δυνατά ρεύματα του Ευβοϊκού, διότι σε όλη την υπόλοιπη παραλία έχει φικιάδες που θα κάνουν το ψάρεμα σας αρκετά δύσκολο και βαρετό!!

Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσετε είναι αυτή του casting, με αρματωσιά σταθερού μονάγκιστρου με συρόμενο μολύβι τουλάχιστον 110 γρ, και διάμετρο παράμαλλου όχι κάτω από 0,35!

Τα ψάρια με τα οποία θα έχετε την τύχη να παλέψετε είναι, τσιπούρες, λαβράκια, μουρμούρες, γαλέοι και ίσως κανένα σαλάχι ναι σαλάχι, πριν από μερικές ημέρες βγήκε ένα εφτά κιλά!!!! Οι βολές που θα κάνετε θα είναι μεσαίας απόστασης, δεν χρειάζεται να χτυπάτε 100άρια!! Από σαράντα έως και εβδομήντα μέτρα είναι αρκετά καλά, διότι σε μακρινές βολές η αρματωσιάς σας θα φτάσει η στον Ωρωπό ή στη Χαλκίδα…..από τα ρεύματα!! (Η τσιπούρα της εικόνας είναι 5370 γρ και ψαρεύτηκε στην περιοχή του φάρου με δόλωμα αμερικάνο στις δύο το μεσημέρι)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top