Ναυάγιο φορτηγού πλοίου “ΚΥΡΑ ΕΛΕΝΗ”

Ναυάγιο φορτηγού πλοίου “ΚΥΡΑ ΕΛΕΝΗ”

Στις 6/1/78 το φορτηγό πλοίο ΚΥΡΑ ΕΛΕΝΗ μετά από προσπάθειες να αγκυροβολήσει στο νότιο υπήνεμο τμήμα της βραχονησίδας ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στα βράχια και βυθίστηκε! Όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν στην στεριά σώοι!

Το ναυάγιο βρίσκεται με την πλώρη σε βάθος 17 μέτρων και την πρύμνη σε βάθος 30 μέτρων ,με όλο το ενδιάμεσο τμήμα του να είναι σκόρπιες λαμαρίνες και σωλήνες !

Η πρόσβαση στην περιοχή του ναυάγιου γίνεται μόνο με σκάφος, τα ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή δεν είναι ισχυρά ,με ορατότητα τις περισσότερες ημέρες του χρόνου καλή.

Πόλος έλξης σαν ναυάγιο για όλους τους αυτοδύτες λόγω της μικρής απόστασης από την Αττική αλλά και λόγω της ευκολίας του στον αμμώδη βυθό.

Προσοχή χρειάζεται στο πέρασμα μας από τα σίδερα του σκελετού της πρύμνης ,λόγω της γρήγορης τους διάβρωσης που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια!

Σμέρνες ,στείρες και μικρές σφυρίδες σε συνδυασμό με τα κοπάδια από τα μικρόψαρα αποτελούν την ζωή του ναυαγίου ,που όμως αποδεικνύονται πολύ ντροπαλά για τους επίδοξους φωτογράφους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
[X] Κλείσιμο Παράθυρου

Για να βλέπετε πρώτοι τα νέα άρθρα κάνετε click στο Like button